0 (532) 592 69 34

OZON-OKSİJEN TEDAVİ

Ozon – oksijen tedavisi

Ozon üç değerlikli oksijendir (O3). Ozon tedavisinde tedavi saf oksijen (O2) ile yapılır, cihazımızla (ozon-O-med) voltaj uygulanarak sadece küçük bir yüzdesi cihazda O3’e dönüştürülür, endikasyona bağlı olarak yüzde 0,5 ile 7 arasındadır; .

Ozon tedavisi, gazlı ozonun otolog kan tedavisi şeklinde veya haricen uygulandığı bir tamamlayıcı tıp yöntemidir. Ozon, üç oksijen atomundan oluşan kararsız bir moleküldür ve kısa sürede saf oksijene (iki atom) parçalanır. Karakteristik bir kokusu vardır ve organik moleküllerle çok iyi reaksiyona giren güçlü bir oksitleyici maddedir. Ozon, dünya atmosferinin doğal bir bileşenidir ve yüksek enerjili güneş radyasyonunun (UV radyasyonu) etkisi altında oluşur. Reaktif gaz, dezenfektan özelliğinden dolayı içme suyu dezenfeksiyonunda, yüzme havuzu suyu arıtımında ve gıda muhafazasında kullanılmaktadır.

Bu nedenle terapi, saf oksijen tedavisinin avantajlarını ozonun etkileriyle birleştirir. Terapötik dozlarda bunlar şunları içerir:

  • Bağışıklık sisteminin uyarılması.
  • Dezenfeksiyon ve antimikrobiyal etki
  • Yara iyileşmesini teşvik edin

Oksijen-ozon tedavisi uzun yıllardır denenmiş, test edilmiş ve iyi tolere edilen doğal bir şifa yöntemidir. Mikrop öldürücü ve düzenleyici etkileriyle bilinen oksijen ve ozon karışımını kullanır. İhtiyaca göre harici veya dahili olarak uygulanabilir.

Oksijen-ozon tedavilerinin tarihçesi

Kimyager ve fizikçi Christian Friedrich Schönbein, 1839’daki deneyler sırasında oksijenin elektriksel deşarjının “ozon” adını verdiği bir gaz açığa çıkardığını keşfetti. 1857 yılında Werner von Siemens, icat ettiği ozon tüpüyle daha fazla miktarda gazı kolaylıkla üretmeyi başardı. Ozonun belirgin bakterisidal özellikleri 1891’de Labbe ve Oudin, Bontemps ve Pfannenstill tarafından keşfedildi. Birinci Dünya Savaşı sırasında doktor A. Wolff, diyabetik yaraları tedavi etmek için ozonu ilk kez başarıyla kullandı. 1935 yılında Leipzig Üniversitesi Hastanesi’nde cerrahi ve ürolojide oksijen-ozon tedavisi tanıtıldı. O dönemde ozona dayanıklı plastikler bulunmadığından uygulama hâlâ karmaşık ve zaman alıcıydı. Uygun materyallerin gelişmesiyle birlikte ozon tedavisi de yaygınlaşmış ve diyabetik ülser, sedef hastalığı, sedef hastalığı, dolaşım bozuklukları ve viral hastalıkların tedavisi gibi geniş uygulama alanı nedeniyle artık tamamlayıcı tıp alternatifi olarak kullanılmaktadır.

oksijen ve ozon

Oksijen (O 2 ) hayati önem taşır. Kokusuz ve tatsız, gözle görülmeyen gaz havada, suda ise bağlı halde bulunur. Ayrıca oksitler, karbonatlar ve silikatlarda da bulunur. Soluduğumuz havada %21 oranında oksijen bulunur. Organizma tarafından bunun yalnızca dörtte biri kullanılır; geri kalanı nefesle verilir.

Ozon (O3 ) , üç oksijen atomundan üçünden oluşan kararsız bir moleküldür. Gaz halinde renksizdir ve karakteristik bir kokusu vardır. -111,9°’de sıvı hale gelir ve mavi renk alır. -192,5°’de siyah kristal haline gelir. Ozon atmosferde oluşur ve güneş radyasyonu, UV radyasyonu veya yıldırımla oluşur. Bu, onsuz dünyadaki yaşamın mümkün olamayacağı doğal bir UV korumasıdır.

Eylem modu

Ozon tedavisinin olumlu yönde etkilenebileceği ve hatta tedavi edilebileceği çok sayıda hastalık vardır. Bu çok sayıda bilimsel yayınla kanıtlanmıştır. Kural olarak diğer tedavi prosedürlerine ek olarak tıbbi ozon da dahil edilir; tamamlayıcı tıp alanına aittir.

Hastaların ozon terapisindeki en son gelişmelere mümkün olan en kısa sürede katılabilmeleri için ozon terapistleri, Önleme ve Tedavide Ozon Uygulaması Tıp Derneği’ne katıldı. Görevi doktorlar arasındaki deneyim alışverişini güçlendirmek ve hızlandırmak olan V. (eski adıyla “Ozon Tedavisi Tıp Derneği”).

Düşük riskli bir tedavi şekli olan ozon tedavisinin hangi hastalıklarda etkili ve başarılı bir şekilde kullanılabileceği konusunda sizleri bilgilendirmekten mutluluk duyarım. Diğer tüm tedavi şekillerinde olduğu gibi ozon tedavisinin de baştan itibaren hesaplanabilecek bir başarı garantisi yoktur.

Terapötik olarak uygulandığında, oksijen tedavisi kan dolaşımını ve dolayısıyla hücrelere oksijen tedarikini iyileştirir. Aynı zamanda metabolizma üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir ve dolayısıyla bağışıklık sistemini ve fiziksel performansı destekler.

Ozon tedavisi çok farklı şekillerde işe yarayabilir. Lokal olarak ve yüksek dozda uygulandığında oksitleyici gücünden dolayı mantar, virüs ve bakterilere karşı antiseptik etkiye sahiptir. Düşük konsantrasyonlarda doku üzerinde granülasyonu teşvik edici bir etkiye sahiptir. Bu nedenle ozon özellikle enfekte veya zor iyileşen yaraların tedavisi için uygundur. Sistemik bir tedavi olarak ozon genellikle düşük dozlarda kullanılır ve organizmanın kendi kendini iyileştirme gücünü güçlendirecek düzenleyici süreçleri tetikler. Kan dolaşımını iyileştirir, lipit düşürücü etkiye sahiptir ve serbest yağ asitlerini, kolesterolü ve kolesterol esterlerini parçaladığı kanıtlanmıştır.

Ozonun çeşitli özellikleri tıpta bilinçli bir şekilde kullanılmaktadır:

  • bakterisidal etki : bakterileri yok eder, örn. B. Yağlı, iltihaplı yaraların, çıbanların vb. temizlenmesi.
  • Virüsidal etki:   Virüsleri yok eder, dolayısıyla hepatit veya herpes zoster/simplex gibi viral enfeksiyonlarda oldukça etkili bir şekilde kullanılır.
  • fungisidal etki:    mantarları yok eder, dolayısıyla çeşitli lokalizasyonlardaki tedaviye dirençli mantar enfeksiyonları üzerinde olumlu etki sağlar
  • Granülasyonu teşvik edici etki. Dokuyu iyileştirir ve yara iyileşmesinin daha hızlı olmasına katkıda bulunur .
  • Dolaşımı teşvik edici etkisi, dolayısıyla beyin, kalp ve çevredeki (kollar, bacaklar) dolaşım bozukluklarında kullanımı
  • Yağlar (damar sertliği), ürik asit (gut), kan şekeri (diyabet), kreatinin (böbrek hastalıkları) vb. gibi çeşitli kan bileşenleri üzerinde azaltıcı veya normalleştirici etki .
  • Karaciğer ve böbrekler üzerinde detoks etkisi
  • Bu nedenle romatizma tedavisinde ve kanser tedavisinde ağrı kesici etkisi yaygındır.
  • Fermantasyon maddelerinin azaltılması – oksijen metabolizmasının desteklenmesi: bu, onu kanser tedavisinde vazgeçilmez bir kullanım haline getirir

Olası uygulamalar

Ozon tedavisi farklı şekillerde kullanılmaktadır. Deri içine veya altına, kas içine veya damar içine enjekte edilebilir.

  • doğrudan enjeksiyon tedavisi
  • küçük otolog kan tedavisi
  • majör otolog kan tedavisi
  • Çanta fümigasyonu
  • ozonla rektal fümigasyon

Haftada bir ila günde iki kez yapılabilir ve 30 defaya kadar tekrarlanabilir.

Tedavide özel tıbbi oksijen-ozon karışımı kullanılır. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak ozonla tedavi, örneğin otolog kan tedavisi, yara fümigasyonu, enjeksiyon, rektal olarak veya ozonlu su uygulanarak gerçekleştirilebilir.

Ozon otohemoterapisi

Dolaşım bozuklukları

Bacaklarda üşüme hissi veya kısa mesafeler yürüdükten sonra ağrı (aralıklı klodikasyon) gibi endişe verici belirtilerin olduğu arteriyel dolaşım bozuklukları, neredeyse 50 yıldır ozon tedavisinin klasik uygulama alanının bir parçası olmuştur. Çok sayıda küçük çalışma başarıyı kanıtlıyor. Tıbbi ozon, diğer tamamlayıcı tıbbi ve geleneksel tıbbi tedavi prosedürlerine ek olarak ve bunlarla kombinasyon halinde kullanılır.

Ozon ve oksijen, kan dolaşımını ve doku tedariğinin yanı sıra kırmızı kan hücrelerinin metabolizmasını da iyileştirir. Terapiyi kullananlar, ozon tedavisinin kan dolaşımını artırıcı etkisi olduğunu ve dokuya daha iyi oksijen verilmesini sağlayacağını belirtiyor. Ozon/oksijen karışımının damar hastalıklarında (aralıklı klodikasyon) ve arteriyel ve yaşa bağlı dolaşım bozukluklarında (özellikle gözler ve beyin) doku beslenmesini iyileştirici etkisi vardır. Ozonun felçleri önlemeye yardımcı olduğu söyleniyor. Baş dönmesi, dengesiz yürüyüş, ani işitme kaybı ve kulak çınlaması yaygın uygulama alanları arasındadır. Bazı terapistler ayrıca damar sertliğini, kalp ve dolaşım zayıflığını da gazla tedavi eder.

Bu amaçla hastanın kendi kanı alınır, ozon-oksijen karışımıyla karıştırılıp çalkalanır ve tekrar enjekte edilir.

Küçük otolog kan tedavisi sırasında damardan yaklaşık 1-5 ml alınır, ozon-oksijen karışımı ile karıştırılarak gluteal kas içine veya deri altına geri enjekte edilir.

Majör otolog kan tedavisinde hastanın kol damarından tek kullanımlık damlalıklı şişeye yaklaşık 50-100 ml kan alınır. Bu kan, ozon-oksijen karışımıyla zenginleştiriliyor ve daha sonra infüzyon olarak geri veriliyor. Büyük ve küçük otolog kan terapisi örn. B. dolaşım bozuklukları veya alerjiler için kullanılır.

Kanın alınması ve yeniden enjekte edilmesi, tüm organizmaya yayılan metabolizmanın aktivasyonunu tetikler. Örneğin akut ve kronik enfeksiyonlarda bağışıklık sistemi stabilizasyonu sağlanabilir veya alerji durumunda bağışıklık modülasyonu sağlanabilir. Oksijen metabolizmanın merkezi bir unsuru olduğundan otolog kan tedavisinin oksijen-ozon tedavisi ile kombinasyonu birçok durumda uygundur. Kanda ozon yüksek konsantrasyonlu oksijene (O2) parçalanır ve bu oksijen hemen eritrositlere (organizmadaki oksijenin taşıyıcıları) aktarılır. Bu, hastalık nedeniyle artık yeterince oksijen alamayan vücut hücrelerine bile ulaşıldığı anlamına gelir. Oksijen eksikliği dokudaki oksijenin tükenmesine neden olur ve birçok doktor bunu medeniyetteki birçok hastalığın asıl nedeni olarak görür. Tüm kronik ağrı ve hastalıklara sonuçta hücresel düzeyde oksijen eksikliği neden olur. Bu, oksijen ve ozonla zenginleştirilmiş kendi kanınızın yeniden enjekte edilmesiyle önlenebilir. Küçük ozon otohemoterapisinde (KEB), karışım bir şırınga ile kas içine uygulanırken, büyük ozon otohemoterapisinde (GEB) intravenöz olarak uygulanır. Hiperbarik ozon otohemoterapisi, kanın bir vakum pompası kullanılarak birkaç kez alındığı, ozonlanıp yeniden enjekte edildiği bir GEB çeşididir.

Terapi genellikle bağışıklık sistemini uyarmak, dolaşım bozukluklarını, varisli damarları, viral enfeksiyonları (örn. uçuk, hepatit), astımı, alerjileri ve eklem ağrısını tedavi etmek için kullanılır.

Küçük otolog kan tedavisi diğer şeylerin yanı sıra aşağıdakiler için kullanılır:

  • astım
  • Alerjiler
  • Ağrılar


Başlıca otolog kan tedavisi aşağıdakiler için kullanılır:

  • Dolaşım bozuklukları
  • ani işitme kaybı
  • romatizmal hastalıklar
  • Osteoartrit
  • İntervertebral disk çıkıntısı, disk fıtığı
  • Sırt ağrısı
  • Şeker hastalığı
  • Metabolik bozukluklar

Enflamatuar karaciğer hastalıkları

İnflamatuar karaciğer hastalıkları tıbbi ozonun klasik uygulama alanlarından biridir. Hepatit A’nın (HVA = hepatit virüsü) tedavisi nispeten kolay olup tamamen iyileşirken, B formu (HVB = hepatit virüsü B) sıklıkla kronikleşir. Geleneksel tıbbi önlemlere ek olarak, ozon-oksijen karışımlarının rektal olarak uygulanması gibi, ozon otolog kan infüzyonu da burada tavsiye edilmektedir. Bu aynı zamanda, genellikle yıllar süren kuluçka dönemi nedeniyle genellikle yalnızca kronik karaciğer hastalığı tanısı konulan hepatit C’nin tedavisi için de geçerlidir.

Yaşlı hasta. Önleme ve tedavi

Yaşlı hasta ozon tedavisine çok iyi yanıt verir çünkü tıbbi ozonun tüm özellikleri kullanılabilir: organizmaya daha iyi oksijen sağlanması, bağışıklık sisteminin harekete geçirilmesi ve vücudun kendi antioksidanlarının ve serbest radikal temizleyicilerinin aktivasyonu. Konsantrasyon zorluğu, genel performans düşüklüğü, yürüme sırasında dengesizlik ve baş dönmesi ile sıklıkla fark edilen serebral dolaşım bozuklukları olumlu yönde etkilenebilir. Tıbbi ozon, diğer tamamlayıcı tıbbi önlemlerin yanı sıra koruyucu olarak da kullanılabilmekte ve yaşam kalitesinin önemli ölçüde artmasına katkıda bulunmaktadır.

Yenilenme, canlanma

Mesleki stresli durumlar veya aşırı zihinsel ve fiziksel gerginlik, ozon tedavisine özellikle duyarlıdır. Kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin hücre metabolizmasının aktivasyonu genel durumda iyileşmeye yol açar ve genel bir canlanmaya neden olur. Rekabetçi sporcu da bundan eşit derecede yararlanır. Her ne kadar en yüksek performans artmasa da, dayanıklılık aşamasındaki, yani maksimum performans aralığının altındaki performansta iyileşme görülür. Ayrıca dayanıklılık sporlarında yenilenme aşaması da ölçülebilir derecede kısalıyor.

Göz hastalıkları

Yaşa bağlı dolaşım bozuklukları da görme organını atrofik ve dejeneratif değişikliklerle etkiler. “Yaşa bağlı makula dejenerasyonunun”, retinanın en keskin görme noktası olan merkezinde meydana geldiği bilinmektedir. Optik atrofi olarak adlandırılan durumun optik sinir üzerinde değişen şiddet derecelerinde etkileri bulunabilir. Siena Üniversitesi Göz Kliniğinde yapılan bir çalışma ve uygulamadan elde edilen bilgiler, 6 ila 8 ay süren ozonla otolog kan tedavisinden sonra görme performansında iyileşme olduğunu göstermektedir. Sürekli tedaviler görme performansında daha fazla iyileşmeye yol açabilir veya bozulmayı durdurabilir.

Oksijen-ozonlu salin infüzyonu

Ozon tedavisinin bu versiyonunda koşullar farklıdır. Ozonla zenginleştirilmiş bir salin çözeltisi vücuda aktif formda bir infüzyon çözeltisi olarak verilir.

Diş hekiminde ozon tedavisi

Çürük dişler, kök kanalları veya hastalıklı diş etleri dezenfeksiyon için ozonla dezenfekte edilir. Tedavi alanına hava geçirmez şekilde yerleştirilen kauçuk benzeri silikon aparatlar kullanılır. Çanda negatif bir basınç oluşturulur ve ardından ozon verilir. Birkaç saniye sonra tekrar emilecektir.

Enfeksiyonlara karşı radikal ozon tedavisi

Reaktif ozon bir antibiyotik gibi davranır ve enfekte yaraları, çıbanları, fistülleri, sivilceleri , vajinal pamukçuk ve zor iyileşen ülserleri (açık bacaklar, yatak yaraları, kangren) tedavi etmek için kullanılır  . Günümüzde ayrıca ağızda implant sonrası oluşan iltihaplanmalarda (peri-implantitis),  diş ve kök enfeksiyonlarında , kök çürüklerinde veya pamukçuklarda ve bademcik iltihabında da kullanılmaktadır. Ozonun ayrıca hasarlı diş minesinin yeniden mineralleştirilmesine yardımcı olduğu da söyleniyor. Kronik viral hastalıklar ( herpes ,  hepatit ) dahili olarak bununla tedavi edilir. Kronik enfeksiyon hastalıklarında ozon tedavisinin amacı sadece mikropları uzaklaştırmak değil, aynı zamanda bağışıklık tepkisini ( zayıf bağışıklık sistemi ) güçlendirmektir. Simbiyozu kontrol altına almak için ozonlu bağırsak irrigasyonu ( kolon hidroterapi ) yoluyla bağırsak mikroplarına ulaşılır .

Metabolizma ve yaşlanma karşıtı

Yaşlanma karşıtı uyarıcı bir yöntem olan ozon tedavisi, sadece yaşlılar veya iyileşme döneminde olan kişiler için değil, aynı zamanda yorgunluk  ve  bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için  ve sporcuların vücudu harekete geçirmesi için de uygundur  . Makula dejenerasyonu durumunda vücudun oksidanlara karşı savunması uyarılmalı,  kabızlık durumunda ise  bağırsak hareketi uyarılmalıdır. Metabolik bozukluklar durumunda bile (erken tip 2 diyabet ve yüksek yağ seviyeleri gibi), uyarının amacı vücudun daha iyi düzenleme yapmasını teşvik etmektir. Özellikle dejeneratif hastalıklarda ozon tedavisinin canlandırıcı ( anti-aging) olduğu söylenmektedir .

Kanser hastalıkları

Ozon otohemoterapisi, kanser için biyolojik ek bir tedavi olarak faydalı bir şekilde kullanılabilir. Düşük dozda ozonun bağışıklık sistemini harekete geçiren etkisi kullanılır: Lenfositler, yardımcı hücreler, baskılayıcı hücreler, doğal öldürücü hücreler gibi bağışıklık hücreleri ozon reaksiyonuyla etkinleştirilir ve interferonlar da dahil olmak üzere haberci maddeleri olan sitokinleri üreterek yanıt verir. , Örneğin. Yani ozon vücudun kendi interferonunda (veya interlökinde) artışa neden olur; Otolog kan geri döndükten sonra bu, vücudun kendi bağışıklık tepkilerini harekete geçirir ve genel refahın iyileştirilmesine katkıda bulunur.

Gastrointestinal sistemde ozon

Ozonlu suyun üretimden hemen sonra içilmesinin bağışıklık sistemini güçlendirdiği söylenmektedir. Ozon aynı zamanda inflamatuar rektal hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Bir lavman şırıngası kullanılarak bağırsağa 300 ml ozon-oksijen karışımı verilir (rektal insuflasyon). Bağırsak duvarı ile temas daha sonra terapötik reaksiyonu tetikleyecektir.

Ozon yarası fümigasyonu (torba fümigasyonu)

 Torba fümigasyonunda ozon tedavisi sadece haricen gerçekleştirilir. Egzama veya açık yaralar öncelikle tedavi edilir. Vücudun etkilenen kısmı hava geçirmez bir plastik torba ile kaplıdır. Daha sonra ozon torbanın içine üflenir. Burada tıbbi ozon, nemlendirilmiş ciltte bulunan bakteri, virüs ve mantarları öldürür.

Sedef hastalığı, sedef hastalığı, diyabetik yaralar, apseler, egzama veya yüzeysel tümörlerin ozonla fümigasyonu sırasında etkilenen vücut kısmı steril bir torbaya yerleştirilir. Hava emilirken aynı zamanda torbaya oksijen-ozon karışımı akar ve bu da doza bağlı olarak antiseptik veya granülasyonu teşvik edici etkiye sahiptir.

  • Egzama
  • ülserler
  • apseler
  • açık, zor iyileşen yaralar

Cilt mantarları ve enfekte cilt yaralanmaları

Ozonun mantar ve bakteri öldürücü etkisi, 100 yılı aşkın süredir dünya çapında içme suyu arıtımında başarıyla kullanılmaktadır. Tıbbi ozonu inatçı cilt mantarlarıyla, özellikle bakteriyel enfeksiyona sahip sporcu ayağıyla, vücut gövdesindeki mantar enfeksiyonlarıyla veya mukoza mantarlarıyla mücadelede etkili bir terapötik ajan haline getirir.

Enfekte yaralar

Yatak yaraları (dekübit), alt bacak ülserleri (ulcus cruris), diyabetik kangren veya yara iyileşme bozukluklarının neden olduğu enfeksiyonlu yaraların lokal tedavisi, tıbbi ozonun klasik uygulama alanının bir parçasıdır. Mikropsuz ve temiz bir yara elde etmek için öncelikle ozonun dezenfektan etkisinden yani bakteri ve mantarları öldürme etkisinden yararlanılır. Düşük konsantrasyonlar daha sonra yara iyileşmesini iyileştirir.

Romatizma, fibromiyalji, osteoartrit, intervertebral disk hastalığı ve görme iltihabı için ozon enjeksiyonu

Enjeksiyon tedavisinde 10 ila 20 mililitre tıbbi ozon genellikle deri altından (deri altına), damardan (damar içine) veya kas içinden (kas içine) uygulanır. Karışımın dağıtılması için genellikle daha sonra bölgeye masaj yapılır.

Semptomlara bağlı olarak oksijen-ozon karışımı deri altına (örn. artroz, kondropati, kas gerginliği, tendon iltihabı, tendon yırtıkları, gut, romatizma, bel fıtığı durumlarında) deri altına (örn. periferik dolaşım bozuklukları, migren, solunum yetmezliği) veya kas içi (örn. metabolik bozukluklar ve yaşlılık) tükenme durumları).

Eklem içi ve eklem çevresi ozon enjeksiyonu ile ozon doğrudan eklemlere, çevrelerine veya omurlar arası diske enjekte edilir. Orada yüksek derecede inflamatuar aktive olan hücreler ve ağrı ileten sinir uçları ile reaksiyona girer. Bu ozon terapisi ağrı ve iltihaplarda, özellikle sırt ağrılarında ve bel fıtıklarında kullanılır.

İltihaplı eklem hastalıkları 3 aşamaya ayrılırsa, özellikle 1. ve 2. aşamalar yani ciddi kemik deformasyonunun olmadığı aşamalar tıbbi ozon kullanımına uygundur. Bu, diz ve omuz eklemlerinin gonartrozu veya aktif osteoartriti ile ilgilidir. Eklem içi ozon enjeksiyonları, temel geleneksel tıbbi tedaviye, özellikle spesifik egzersiz terapisi önlemlerine destek olarak faydalıdır. Ozonun antiinflamatuar etkisinin yanı sıra bağışıklık modülasyonu ve kıkırdak hücre metabolizmasının aktivasyonu da kullanılmaktadır.

Ozonla ağrıyı azaltın

Enflamasyon doku tahribatına ve ağrıya neden olur. Ozon tedavisinin amacı antagonistleri harekete geçirmek ve sinirleri köreltmektir. Uygulama alanları arasında omuz-kol sendromu gibi eklem hastalıkları,  sırt ağrıları  ve servikal omurga şikayetleri yer almaktadır. Ayrıca ozon tedavisi lomber vertebra prolapsusu, lomber bölgedeki kronik ağrı (dejeneratif değişikliklere bağlı) ve diz eklemi artrozu için de test edilmiştir. Tipik tedavi alanları nevralji (herpes zoster nevraljisi ),  migren ve kramplar gibi sinir bozukluklarıdır  .

Ruh halinizi değiştirmek için ozon tedavisi

Alerji (saman nezlesi) ve iltihabi hastalıklar ( kronik iltihabi bağırsak hastalığı  (Chron hastalığı, ülseratif kolit, hemoroid), bronşiyal astım veya eklem hastalıkları ( sırt ağrısı ,  romatizma ,  artroz , artrit ) gibi bağışıklık sistemi aşırı aktifse , aşağıdakileri yapabilirsiniz: Dahili Ozon uygulamaları sakinleştirici ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisinden dolayı cilt hastalıklarında ( tercih edilmektedir)nörodermatitegzama Fümigasyonun ayrıca gazın örneğin kanser vakalarında tümör reddini iyileştireceği umulmaktadır .

Herpes simpleks (uçuk), herpes zoster (zona)

Her iki uçuk türü de virüslerden kaynaklanır. Sık tekrarlayan, oldukça sinir bozucu bir hastalık olan uçuk, diğer yöntemlerin yanı sıra ozon tedavisinin çeşitli şekilleriyle de oldukça başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Zona hastalığı için, hem ozonlu su kompresleri yardımıyla lokal olarak hem de ozon otolog kan tedavisi şeklinde ozonun tamamlayıcı (tamamlayıcı) kullanımı mantıklıdır.

Rektal ozon insüflasyonu

Rektal ozon kullanımında ozon-oksijen karışımı, lavman şırıngası veya bu uygulamaya özel yapılmış transfer torbası kullanılarak hastanın rektumuna 1-3 dakika içinde üflenir.

Kronik inflamatuar bağırsak hastalıkları, irritabl bağırsak sendromu, Crohn hastalığı, ülseratif kolit, bağışıklık dengesizlikleri veya nörodermatit, sedef hastalığı, sedef hastalığı, ozon sistemik tedavi olarak rektal yoldan da uygulanabilir.

Bağırsak hastalıkları: proktit ve kolit

İltihaplı bağırsak hastalıkları durumunda, tercihen ilk aşamada bağırsak insuflasyonu şeklinde lokal ozon uygulamasının yararlı olduğu kanıtlanmıştır. Genellikle 10 ayrı tedaviden oluşan bir tedavi serisi yeterlidir. Hastaların %10’unda birden fazla tedavi kürü gerekir.

Ozonlanmış su, ozonlanmış zeytinyağı

Diyabetik yaralar, sedef hastalığı, sedef hastalığı, nörodermatit, ağız veya diğer vücut açıklıkları da ozonla zenginleştirilmiş su ile durulanabilir. Ozonlanmış zeytinyağı yaraları etkili bir şekilde temizlemek ve dezenfekte etmek için kullanılabilir.

Ozon tedavisi belirli hastalıklarda ve belirli koşullar altında kullanılmayabilir. Bunlar arasında örneğin anemi (kırmızı kan pigmentinin eksikliği), organ kanaması veya hemofili yer alır. Aynı durum şiddetli hipertiroidizm, epilepsi, felç veya akut kalp krizi için de geçerlidir. Kan sulandırıcı ilaçlar veya ACE inhibitörleri (kan basıncını düşüren ilaçlar) alıyor olsanız veya şu anda radyasyon tedavisi görüyor olsanız bile, terapi kullanılmamalıdır.

Ozonlu su, özel bir sıvı ozon jeneratörü kullanılarak üretilir. Ozon suda çok uzun süre bağlı kalamadığından üretimden hemen sonra içilmesi gerekir. Ozonlu su almak vücuda daha fazla oksijen katmanın ve dolayısıyla bağışıklık sistemini güçlendirmenin en hızlı yoludur.

Endikasyonlar

Virüs, mikrop, bakteri ve mantarları öldürme
İltihap
Yara iyileşmesinin hızlanması
Dolaşım sorunları
Diyabet
Kronik yorgunluk
Kanser Bağışıklık sistemini güçlendirmek için
sindirim sorunları Multipl skleroz Detoksifikasyon

Hasta nelere dikkat etmelidir?

Ozon tedavisinden önce doktorunuza o anda hangi ilaçları alıp almadığınızı, alıyorsanız hangi ilaçları kullandığınızı söylemelisiniz. Hiçbir durumda doktorunuza danışmadan bu ilaçlar kesilmemelidir. Hem yasal hem de özel çoğu sağlık sigortası şirketi, ozon tedavisinin masraflarını şu anda karşılamamaktadır, ancak bunun tıbbi ve ekonomik avantajları (hastalık süresinin kısaltılması, muhtemelen hastanede kalmanın önlenmesi, ilaç tasarrufu) açıktır. Ozon tedavisi düşük riskli bir tedavidir ve sıklıkla diğer tedavi türlerini tamamlayıcı bir önlem olarak gerçekleştirilir.

Ozon tedavisinin yan etkileri

Tüm enjeksiyon yöntemlerinde olduğu gibi ozon tedavisi de enjeksiyondan kaynaklanan yan etkilere neden olabilir. Delinme ağrılı olabilir ve delinme yerinde hematom (morluk) oluşabilir. Ayrıca otolog kan tedavisi bazen alerjik reaksiyona benzer aşırı reaksiyonlara yol açabilir.

Kaynaklar

  • Dehmlow, R. (Ed.): Oksijen-ozon tedavileri. Urban & Fischer Verlag, Münih 2008.
  • Viebahn-Hänsler, R., Fernandez, O. ve Fahmy, Z .: Tıpta Ozon: Kanıta Dayalı Tıp Gereksinimlerine Göre Sistemik Ozon Uygulaması, Majör Otohemoterapi ve Rektal İnsüflasyonun Klinik Değerlendirmesi ve Kanıt Sınıflandırması. İçinde: Bilim ve Mühendislik 2016, Cilt 38, No. 5, s. 322-345.
  • Prof. Sonia Leon Fernandez.: Ozon Terapisi. Oksidatif Şartlandırma, Klinik Etkinliğinin Temeli. ODREI yayıncısı 2014.
  • Prof.Dr. med. Z. Fahmy Baş Danışman Romatolog, Augusta Clinic Bad Kreuznach, Almanya.: Ağrı Yönetimi, Romatizmal ve Ortopedik Hastalıklarda Ozon Tedavisinin Uygulamaları. Düzen Yazdırma: MediaCompact
  • Boison, Chen, JF. Fredholm, BB. 2010. Glial hücrelerde adenosin sinyali ve işlevi. Hücre Ölümü Farklılaşması, 2010; Cilt 17, No. 7:1071-1082.
  • Francisney PN, Sergio JM, Adair RSS. Ağrıda Purinerjik Sistemin Etkisi: Farmakolojik olarak Adenozin Reseptörleri ve İnozin’in Gelecekteki Tedavilerde Kaybedilmesi. Farmakoloji 2012, 28: 627-650.
  • Horiuchi, H., Ogata, T., Morino, T. ve Yamamoto, h. Adenosin A1 reseptörü agonistleri, sıçanlarda omurilik yaralanmasından sonra hiperaljeziyi azaltır. Omurilik, 2010; Cilt.48, Sayı.9: 685-690.
  • Prof. Sonia Leon Fernandez, Marelis Pantoja, Maria Teresa Diaz Soto, Renata Viebhan-Hansler. Ozonla oksidatif ardkoşullama, disk hernisi olan hastalarda oksidatif protein hasarını azaltır. Nörolojik Araştırma 2012; 3:59-67.
  • Schulz, TJ, Thierbach, R, A Voigt. Mitokondriyal Frataksin ile Oksidatif Metabolizmanın İndüksiyonu Kanser Büyümesini Engeller. J Biol Chem 281 (2006) 977-981.
  • Dr. Renate Viebahn-Hänsler. Tıpta Ozon, Ozon Bilimi ve Mühendisliği ABD, Uluslararası Ozon Derneği Dergisi, Cilt 34, Sayı 6, Kasım-Aralık 2012.
  • Prof.Dr. med. Z. Fahmy, Uygulama ve klinikler için terapi kavramları. Kas-iskelet ve eklem hastalıklarında ozonla ağrı tedavisi. Strottner tasarımı print.web. ; ikinci baskı basımı 2016.
1 2
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound